Friday, 30 May 2014

Kena Halau !!!!

Huh.. istilah ni memang sangat kasar kan? tapi apakan daya hanya itu yang mampu terungkap di bibir ini. kenapa? apakah? bagaimanakah? siapakah? Jangan terkejut. ni bukan kena halau family atau saudara mara..ni la situasi kami sekarang... kami yang selama ni setia sangat duduk kolej ni sampai la sem 6 la katakan akhirnya berjaya dihalau oleh kolej yang dirahsiakan namanya. Kami tu siapa? Sdh tentulah housemate dan termasuklah sya. Kenapa boleh terjadi? Entahlah nak.. sampai ke saat ini kami berasa sangat tidak puas hati. hendak dikatakan tidak aktif ada juga program yang kami join.. tapi yang pelik sangat ada plak student yang hanya sekali dua join program boleh dapat stay kolej.. So.. dimanakah hak kami? Tapi takpe always think positive. Nak buat macam mana kan..

Nak dipendekkan cerita la kan,, walaupun dengan hati yang sedikit terguris ni kami pun pergilah mencari rumah sewa untuk sem depan. Walaupun pihak pentadbiran tu suruh kami buat rayuan,, kami langsung tidak mengendahkannya..Tak nak cakap lebih takut nnt kena sound plak.. hihhihi.. Nasib badan. Berbalik plak sal isu rumah sewa.. kami pun akhirnya dapatlah rumah sewa idaman tu.. Idaman ke? hihii.. Janji dapat rumah okay la tu kan. hihi. Berkenaan deposit plak,, mulanya terbeliak biji mata dengar.. RM300 bukan nilai yang sikit. Lain la kalau anak orang kaya.. Kena plak hujung sem.. alamak cri duit mana ni? Duit PTPTN pun tak sampai dengan nilai deposit tu.  Namun ada insan yang baik hati sudi menolong saya ni.. Siapa insan tersebut??? Nanti kita ceritakan ek utk entry yang lain la. hiihi.

So,, deposit dh bayar+tiket flight dah beli+tiket bas dah beli... kiranya suma dah settle la.. cuma sekarang dalam proses memindahkan barang je lagi tinggal. Lega rasa hati ini. pasni duduk rumah sewa bolehlah masak sepuas hati hihihi.. Nak masak apa pun boleh..

Sebenarnya, kami duduk rumah sewa ni pun ada motif tersendiri.. Sbbnya sem depan kami tidak balik ke kampung halaman untuk midsem sebulan 2. sbb tu la. hihihi.

Ok bai....


Thursday, 29 May 2014

DEMAM EXAM

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera

Hye,, berjumpa lagi kita ek?? Skg adalah study week  bagi stdnt2 cni.. Tp mcm bukan minggu study pun,, apa tak nya minggu study suma balik kampung.. tgal lah kami di sini stdnt Sabahan dan Sarawakian.. Syukur jadual sem lbh baik berbanding jadual sem lepas. Namun yang tak bestnya plak jadual sem ne ada plak dua paper dlm satu hari.. hurm berat nanang.. confirm mata mcm panda sebelum paper tersebut.. tp paper lain memang sgt memahami jiwa dan raga ku.. suma gap boleh tahan la walaupun cuma gap dua hari je.. hihihi.. kira ok daaa.. Harap2 sem ne ada peningkatan dan peningkatan itu semoga kekal sampai akhir sem nnt.. tak sabarnya nak habis... hihiihi..

NAK TENGOK JADUAL SYA.... KEJAP ARR....


.
.
.
.
.
.
.
.
.


HAAAA.. NI PUN DIA.. TADAAAAAA!!!!


09/06/2014 (Isnin) - Asia Timur Abad 20 ( 09.00 am) & Islam di Asia Tenggara (02.30pm)
12/06/2014 (Khamis) - Seni Mengarang (09.00am)
14/06/2014 (Sabtu) - Sintaksi Bahasa Melayu (2.30pm)
21/06/2014 (Sabtu) - English Language 4 (09.00 am)


Wish Me Luck ...

Percubaan Pertama

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera.

Hye,..apa khabar?? Sya budak baru.. maklumlah baru belajar buat blog.. nampak sgt kampungan kan. hihihi.. al maklumlah memang budak kampung kn bak kata orang putih Kampung Girl..hihihi. btw thanks to my housmate Akma sbb sudi tolong ajar nak buat blog nie.. hiihi..Akma memang terer bab mcm ne.. dialah sifu sya.. yeayyyyy sy dh ada blog sendiri.. pasni boleh lah buat entry merepek2 kat cni.. bosanlah asyik2 buat status kat facebook... hihihi...

Esok sambung daaaa.. ngantok daaaa....

XOXO-PUBLISH