Monday, 6 October 2014

Sibuk, Sibuk dan Sentiasa Sibuk

Salam Sayang..

Now,, time untuk waka-waka. apa bondo 2,hihi,, xda la,, saja nak bgtau yang sekarang sy akan menyibukkan diri untuk membuat tugasa yang telah berlambak-lambak dari minggu pertama. sekarang dah minggu 5, alahai teruknya aku..

nak cite sikit,, semalam kitaorang tak jadi nak p beraya,, apa bangang punya tuan empunya kereta sewa tu, lain kali kalau taknak kasi sewa jangan bagi harapan palsu.. puas kita tunggu balasan meseg dia dari malam sampai ke pagi,, last kitaorg pun p la KL, jenjalan gitu,,

Moral of the story,, jgn percaya lagi orang macam 2,,

Thursday, 2 October 2014

Destinasi Raya Anak Perantau

Salam Sayang...

Hye semua, sedihnya hati ini bila tibanya musim hari raya. 4 tahun belajar di UPSI mengajar aku untuk hidup lebih bersabar dan tenang. Bila tibanya musim hari raya terutamanya Hari Raya Aidiladha atau Hari Raya Korban mesti kena raya di perantauaan. Apa tidaknya cuti hanya berapa hari je.. memang tak berbaloilah untuk balik ke Sabah memandangkan harga tiket yang mahal.

Tahun pertama di sini,, hari raya Aidiladha aku sambut di Kota Kuala Muda,Penang. Kawan sem1 yang ajak. Manakala, tahun kedua pula raya di Felda Sungai Behrang bersama keluarga angkat.dan tahun ne pula kami beraya sambil berjalan-jalan dalam keheningan dan kesuraman siang dan malam memandangkan cuaca yang tidak menentu. mungkin banyak destinasi yang akan kami lawati seperti :

1) Beraya di Felda Gedangsa di rumah Mcik Ita
2) Mandi Manda di Hot Spring Sg Klah
3) Menara Condong, Teluk Intan
4) Kellie's Casttle, Batu Gajah
5) Beraya di Manjung,
6) Lain2


Sekian,, 

Wednesday, 1 October 2014

Duit Punca Segalanya

Salam Sayang..

Entry kali ni pasal duit a.k.a money.. napa duit punca segalanya.. duit sangat penting pada era sekarang.. tak da duit xboleh jalan ma.. betul la kata orang kerana duit orang boleh jadi pemurah, kerana duit orang lupa asal usul, kerana duit orang jadi lupa daratan..Situasi ini terjadi sama aku sekarang.. mungkin orang tidak pandang aku sekarang sebab aku tidak punya duit. tapi setidakpunyanya duit itu aku tidak pernah mengharap duit dari parents or family aku..

Sangat benci bila orang mengungkit pasal duit....

smpai ke hari ini tak ada khbar berita pun..